Blog

Zakaj biti in ostati dobrodelen?

Odgovor na vprašanje je povsem enostaven. Velikokrat sem bil sam v situaciji, ko je bilo potrebno skozi dobrodelne projekte, sicer manjše, pa vendar, zbrati določeno vsoto finančnih sredstev s katerimi sem si lahko kupil kakšen kos drage opreme.

Spomnim se, kako sem v mojih začetkih ročnega kolesarstva organiziral in vodil projekt znotraj Brezmejnih.si, vsak prevožen kilometer z mojim prvim ročnim kolesom je 1 evro, ki sem ga prispeval v fond za nakup svojega prvega novega klečečega ročnega kolesa. Takrat so mi ljudje z vseh koncev prišli nasproti.

Ravno tako, so pred leti v Grosuplejm (Turbo Katka) peljali 12 urno kolesarjenje za namen zbiranje sredstev zame. Takrat sem si z zbranim denarjem kupil Garmin računalnik, ki mi pomaga pri treningih in še danes ga s pridom uporabljam. Tako sem spoznal super človeka DOSovca Mitjo (Mičota), ki se še danes vedno znova srečujeva na kolesu na takšnih in drugačnih maratonih.

Brez pomislekov je padla odločitev, pri ŠK RIDE, da tudi mi po svojih zmožnostih, tokrat na 6. Dobrodelnem kolesarjenju v Trebnjem pomagamo mali Zali, ki trpi za posledicami cerebralne paralize. Zakaj ne, če lahko?

Dan je bil prečudovit fantje z našega kluba so se s kolesi pripeljali iz Ljubljane v Ivančno Gorico, me tam pobrali pred domom in skupaj smo se odpravili v Trebnje, kjer smo odpeljali še krog oziroma dva. Nato smo se ločili jaz proti Novemu mestu in ostali del ekipe nazaj v Ljubljano. V ekipi ŠK RIDE smo mnenja, da je potrebno vsaj delček tistega, kar si prejel v dar nekoč vrniti v takšni ali drugačni obliki, drugače tega nisi bil vreden. Se strinjaš?

O avtorju

Primož Jeralič

Sem športni odvisnež, ki ima vizijo, cilje in voljo, glavne atribute, ki peljejo velikim ciljem nasproti. Sem človek, ki strmi za zastavljenimi cilij in podira meje nemogočega. O moji prodornosti govorijo tudi dejstva, da ima danes zaradi moje iniciative ročno kolesarstvo v Sloveniji večjo prepoznavnost, saj sem bil glavni pobudnik, da se ročno kolesarstvo prične organizirano prijavljati na različnih maratonih, ki potekajo v Sloveniji. Vem kaj hočem in vem kam želim priti. Moja vizija je moj vodič in BREZ IZGOVOROV se mi lahko pridružiš tudi TI!

Dodaj komentar