Blog

Predavanja “Moja zgodba”

Namen zgodbe, Primož Jeralič je, da širši publiki povem, da nič ni nemogoče in Brez izgovorov lahko dosežemo cilje, ki si jih zastavimo v življenju. Edina prepreka, da tega ne dosežemo, smo lahko MI sami. Naši cilji naj bodo postavljeni tako visoko, da so dosegljivi in pot, ki jo prehodimo do zastavljenega cilja nas izpopolnjuje. Tako bo vsak cilj, ki je dosežen nov kamenček v našem mozaiku življenja. V spodnji galeriji si lahko ogledate nekaj utrinkov iz predavanj. Če me želite slišati z zgodbo, ki je samo moja te vabim, da me kontaktiraš na jeralicprimoz@gmail.com .

Kaj povedo poslušali o mojem predavanju:

Doc. Dr. MATEJ PLVENIK, Univerza na Primorskem, FAMNIT Aplikativna kineziologija

S Primožem sem prvič sodeloval, ko smo ga v študijskem letu 2012/13 povabili kot gostujočega predavatelja in gosta iz prakse na študijskem programu Aplikativne kineziologije Univerze na Primorskem s ciljem, da bi študentom približal in predstavil svojo osebno zgodbo skozi pot športnika pred in po poškodbi. Lahko rečem, da je bilo predavanje in predstavitev izjemno doživeta, mnogo študentom je šele ob tem dogodku prvič spoznalo, kaj pomenita življenjska volja in jasno začrtan cilj kljub življenjskim prelomom. Danes ob spremljanju njegove športne poti lahko izrazim močno podporo njegovemu trudu za dosego športnih rezultatov, še bolj pa njegovemu prizadevanju, da skozi posredovanje svoje osebne izkušnje vliva moč in pogum tudi ostalim.

TINA ŠIPEC

Bil je čas študija. V vsakodnevni rutini so bila različna predavanja. Potem pa je usoda poskrbela za predavanje, ki je bilo nepričakovano in hkrati nepozabno. Spominjam se prihoda mladega moškega na vozičku – Primoža Jeraliča. Po kratki napovedi je prevzel besedo in začel pripovedovati… Pripovedovati o svoji mladosti, kako je živel polno in brezskrbno življenje, prepleteno s športom. In ko je prišel do točke, ki mu je za vedno spremenila življenje, je on govoril na način, da sem lahko kot poslušalka iz njegovih besed, glasu in govorice telesa začutila, kako se mu je v trenutku življenje sesulo… Nisem mogla dojeti, da je res, kar pripoveduje… Ampak nadaljeval je z optimizmom v glasu, z nasmehom na obrazu… Vse je bilo res, vse kar je povedal, je bilo resnično, a boleče. Vse do konca, ko sem lahko končno dojela, da pred nami stoji neverjeten človek, ki je premagal najtežje preizkušnje v življenju in se ponovno postavil na “noge” oz zaživel novo življenje, drugačno, a vseeno polno in občudovanja vredno. Njegova zgodba je že sama po sebi neverjetna, nepredstavljiva… A način, kako jo pove Primož, je kot jesensko jutro, ki te na začetku pripovedovanja ohromi kot hladen veter, nato pa te s svojim pozitivizmom in optimizmom prebudi kot jutranji sončni žarki.
Primoževo zgodbo doživljam kot inspiracijo, ki mi predstavlja navdih in mi vliva pogum ter moč, da sem lahko tudi sama kos preprekam na vsakdanjih poteh, ob enem pa sem se začela zavedati, kakšen “privilegij” imam, da lahko uživam v športu, ki mi je zelo pri srcu.

O avtorju

Primož Jeralič

Sem športni odvisnež, ki ima vizijo, cilje in voljo, glavne atribute, ki peljejo velikim ciljem nasproti. Sem človek, ki strmi za zastavljenimi cilij in podira meje nemogočega. O moji prodornosti govorijo tudi dejstva, da ima danes zaradi moje iniciative ročno kolesarstvo v Sloveniji večjo prepoznavnost, saj sem bil glavni pobudnik, da se ročno kolesarstvo prične organizirano prijavljati na različnih maratonih, ki potekajo v Sloveniji. Vem kaj hočem in vem kam želim priti. Moja vizija je moj vodič in BREZ IZGOVOROV se mi lahko pridružiš tudi TI!

Dodaj komentar