Blog

Zakaj meritve fizične pripravljenosti?

Meritve fizične pripravljenosti, sem včasih poznal le iz televizije in nikoli mi ni bilo jasno zakaj imajo športnika priklopljenega na masko, mu jemljejo kri, in ga mučijo na sobnem kolesu. Kmalu se mi je razjasnila moja nevednost, ko sem postal parakolesar. Meritve so nekaj popolnoma običajnega, kajti z njimi preverimo fizično kondicijo/pripravljenost športnika, tako invalida kot ne invalida.

Glede na dobljene parametre, ki jih izmerimo med testom, trener nato sestavi čim bolj optimalen trening, ki bo prinesel željene rezultate oziroma bo športnika pripeljalo do še boljše pripravljenosti. Priznam, osebno mi “gonjenje” balance na mestu v sobi pod budnim očesom strokovnjakov ne zbuja ravno užitkov in navdušenja, vendar, če želim postati boljši je to del poti, ki jo je potrebno opraviti.

Z dobljenimi rezultati sem v tem trenutku in letnem času zadovoljen, saj se je zopet pokazalo, da je celosti pristop (treningi na kolesu in telovadnici, prehrana, počitek, …) že pričel delovati. Izguba podkožne maščobe, boljša regeneracija, preventiva pred poškodbami, manjša teža, boljša moč … to je le del tistega, kar sm lahko na hitro razbral iz dobljenih rezultatov.

Foto: Blaž Uršič

O avtorju

Primož Jeralič

Sem športni odvisnež, ki ima vizijo, cilje in voljo, glavne atribute, ki peljejo velikim ciljem nasproti. Sem človek, ki strmi za zastavljenimi cilij in podira meje nemogočega. O moji prodornosti govorijo tudi dejstva, da ima danes zaradi moje iniciative ročno kolesarstvo v Sloveniji večjo prepoznavnost, saj sem bil glavni pobudnik, da se ročno kolesarstvo prične organizirano prijavljati na različnih maratonih, ki potekajo v Sloveniji. Vem kaj hočem in vem kam želim priti. Moja vizija je moj vodič in BREZ IZGOVOROV se mi lahko pridružiš tudi TI!

Dodaj komentar