Blog

Garmin Varia ali digitalni angel varuh

Kot vas že večina ve sem v letošnjem letu bil že udeležen v prometni nesreči, kjer sem odnesel svojo kožo “samo” z modricami in oteklinami. Nato pa čez mesec dni ponovno na enem izmed mojih treningov, zaradi objestnega voznika, ki je prehiteval na nepreglednem delu cestišča, bil ponovno priča prometni nesreči, ki me je zgrešila le za nekaj centimetrov.

Takrat sem se odločil, da v svojo varnost na kolesu vložim dodatna sredstva, ker pomeni, da sem na kolo postavil še večjo zastavico, ki mi na treningih dobesedno dela velik upor zraka in dodatno na kolo instaliral nov varnostni sistem pri Garminu, Varia ali kot mu jaz rad rečem angel varuh.

Varia te opozarja na promet za hrbtom. Hkrati te opozori na vozilo, ki se približuje in ga zazna na razdalji kar 140m, število avtomobilov in hitrost avtomobilov. Tako sem lahko na cesti vedno pripravljen, da promet, ki se mi približuje za hrbtom in ničesar več ne prepuščam naključju. Sistem je rez odličen in v praksi neverjetno pravilno deluje, tudi vozniki, ki se morebiti približujejo prehitro, jih rdeče utripanje luči opozarja, da je njihova hitrost previsoka in da naj večjo pozornost posvetijo kolesarju pred njimi.

O avtorju

Primož Jeralič

Sem športni odvisnež, ki ima vizijo, cilje in voljo, glavne atribute, ki peljejo velikim ciljem nasproti. Sem človek, ki strmi za zastavljenimi cilij in podira meje nemogočega. O moji prodornosti govorijo tudi dejstva, da ima danes zaradi moje iniciative ročno kolesarstvo v Sloveniji večjo prepoznavnost, saj sem bil glavni pobudnik, da se ročno kolesarstvo prične organizirano prijavljati na različnih maratonih, ki potekajo v Sloveniji. Vem kaj hočem in vem kam želim priti. Moja vizija je moj vodič in BREZ IZGOVOROV se mi lahko pridružiš tudi TI!

Dodaj komentar